Steun bij Mantelzorg

Zorg Zonder Indicatie

De Gemeente Katwijk & Herberg Thuis starten een nieuwe vorm van ondersteuning: zorg zonder indicatie! Als mantelzorger meld je je via Mantelzorg Katwijk aan voor extra ondersteuning van een Buddie. Zelf of met hulp van een zorgprofessional, bijvoorbeeld een casemanager of de thuiszorg. De vervolgstappen zijn zeer eenvoudig:

1. Meld je aan

Kijk welke Buddie bij jou past en meld je aan via dit platform. De zorgcoördinator van Herberg Thuis neemt binnen twee werkdagen contact met je op. Om te kijken wat het beste past in jouw situatie.

2. Maak kennis met een Buddie

Je bepaalt zelf, of met hulp van onze zorgcoördinator, welke Buddie komt helpen. Daarna plant de Buddie een vrijblijvende kennismaking met je in.

3. Plan afspraken

Willen jullie na de kennismaking verder met elkaar? Dan plant de Buddie de dag of dagen in waarop je hulp wilt. Zo niet, dan maak je kennis met een andere Buddie.

Ervaringen

"Een Buddie is een lichtpuntje voor anderen"

Ondersteuning voor ondersteuners

Als mantelzorger moet je je vaak in bochten wringen. En dan nog past het niet altijd. Of je hebt de energie even niet. Begrijpelijk, want mantelzorg kan best zwaar zijn, met hoeveel liefde je het ook doet. En je zou ook best wat meer tijd en ruimte voor jezelf willen hebben.

"Bij Herberg Thuis vind je een groep geweldige Buddies die met hart en ziel willen inspringen. Zie het als jouw plan B.

Dus wees lief voor jezelf en vind een Buddie. Gewoon, omdat het kan."

Benieuwd naar welke Buddies in jouw dorp voor je klaar staan?

Ontmoet onze Buddies
Samen met de Buddie van Herberg Thuis aan het genieten van een kop thee in Valkenburg (Zuid-Holland) - prettig thuiswonen

Een Buddie, hoe werkt dat?

Een Buddie neemt een stukje van jouw mantelzorg over. Een enkele keer, om mee te gaan naar de dokter of de kapper bijvoorbeeld. Of regelmatiger: voor de boodschappen, koken, een wandeling of lichte zorg- of huishoudelijke taken. Met altijd een gezellig praatje. De gedachte alleen al geeft lucht.

Lees meer over Buddies

Tussentijdse evaluaties

Als mantelzorger kan je gratis gebruik maken van de diensten van een Buddie. Met de dienst wil de gemeente Katwijk mantelzorgers en zorgvragers ondersteunen. Om te borgen dat mantelzorgers en zorgvragers met deze dienst goed ondersteund worden, vragen wij medewerking aan tussentijdse evaluaties. Uiteraard worden de resultaten hiervan anoniem verwerkt.

De villa van Herberg Welgelegen in Valkenburg (Z-H), inspiratiebron van Herberg Thuis
Samen met de Buddie van Herberg Thuis aan het genieten van sjoelen in Valkenburg (Zuid-Holland) - prettig thuiswonen

Kosten

Als mantelzorger zijn er geen kosten verbonden aan de dienst. Dit project past in de wens van de Gemeente Katwijk om mantelzorgers goed te ondersteunen, zonder dat zij belast worden met bureaucratie aan formulieren en lang moeten wachten op gevraagde hulp. De dienst loopt door tot en met mei 2024. Er is een maximaal aantal cliënten dat kan deelnemen aan de dienst.

Team Herberg Thuis

Heb je nog vragen? Of wil je jouw persoonlijke situatie bespreken? Neem gerust contact met mij, Ellie, op. Als zorgcoördinator van Herberg Thuis denk ik graag met je mee. Contact opnemen kan via coordinator @herbergthuis.nl of te bellen naar 06 271 236 06.

Zo niet, nodig ik je van harte uit om op zoek te gaan naar een Buddie en je aan te melden!

Of meld je direct aan