Verse maaltijden

Met een Thuiskok

Maakt de leeftijd, je gezondheid of een beperking het lastig om zelf te koken? Stichting Thuisgekookt gaat graag op zoek naar een buurtgenoot die speciaal voor jou een extra portie kookt. De maaltijd kan gebracht of gehaald worden, je betaalt slechts de kostprijs en je zit nergens aan vast!

1. Meld je aan

Via Mantelzorg Katwijk meld je je aan. Stichting Thuisgekookt gaat op zoek naar een vaste thuiskok bij jou in de buurt.

2. Kennismaken

Stichting Thuisgekookt brengt je in contact met een thuiskok. Zo kunnen jullie onderling afspraken maken over de maaltijden.

3. Eet smakelijk!

De thuiskok brengt op de afgesproken momenten een maaltijd bij jou langs. Zo gaan we terug naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar.

Op adem komen

Een ThuisKok kookt voor jouw naaste een maaltijd. Dat scheelt weer tijd. Tijd die je als mantelzorger kan gebruiken om even op adem te komen. De Thuiskoks van Stichting Thuisgekookt staan voor jou klaar!

Stichting Thuisgekookt is er voor iedereen die tijdelijk of langdurig niet meer in staat is om voor zichzelf te koken. Bijvoorbeeld omdat de leeftijd dat lastig maakt, omdat er sprake is van ziekte of een handicap, of omdat iemand zich in een kwetsbare situatie bevindt. In een maatschappij die wil dat we langer thuis blijven wonen en gebruik maken van ons eigen netwerk zorgt Stichting Thuisgekookt dat jij kunt rekenen op de hulp van je buren.

‘Ik voel me vereerd dat ik op deze leeftijd nog zo veel lieve mensen om me heen heb.’

Aanmelden
Samen met de Buddie van Herberg Thuis aan het genieten van een kop thee in Valkenburg (Zuid-Holland) - prettig thuiswonen

Hoe het werkt

Stichting Thuisgekookt is een sociale maaltijdservice. Zoek je een buurtgenoot die regelmatig een betaalbare, gezonde maaltijd voor je kookt? Je meldt je via Mantelzorg Katwijk aan. Thuisgekookt gaat op zoek naar een thuiskok bij jou in de buurt. Zij proberen jullie zo snel mogelijk in contact te brengen met elkaar. Zo kunnen jullie onderling bespreken wat voor jullie het beste werkt.

Over Stichting Thuisgekookt

Een verse maaltijd van een buur maakt iemands wereld groter, gezelliger en gezonder.’

Dat is het idee achter Stichting Thuisgekookt! Door te bemiddelen tussen buurtgenoten voorzien we mensen die niet meer in staat zijn (iedere dag) zelf te koken van een verse, warme maaltijd aan huis door een buurtgenoot. Zo maken we de wereld een stukje groter, gelukkig en gezonder!

De villa van Herberg Welgelegen in Valkenburg (Z-H), inspiratiebron van Herberg Thuis
Samen met de Buddie van Herberg Thuis aan het genieten van sjoelen in Valkenburg (Zuid-Holland) - prettig thuiswonen

Kosten

Omdat thuiskoks koken voor de kostprijs van de ingrediënten ligt de prijs van de maaltijden tussen de 4 en 6 euro. De gemiddelde prijs voor een maaltijd in Katwijk is €4,40.

Sommige koks vragen iets meer, omdat ze bijvoorbeeld koken met uitsluitend biologische of hele bijzondere ingrediënten. Dit gebeurt altijd in overleg.Betaling gaat per automatische incasso en wordt maandelijks door Stichting Thuisgekookt geincasseerd.

Mantelzorg Katwijk

Heb je nog vragen? Of wil je jouw persoonlijke situatie bespreken? Neem gerust contact op. De support van Mantelzorg Katwijk helpt je graag verder.

Zo niet, nodig ik je van harte uit om je aan te melden!

Neem contact op