Naastentraining

Omgaan met dementie

Als jouw naaste dementie krijgt, komt er veel op jou af. Je voelt misschien onzekerheid over de toekomst en jouw rol daarin. Maar ook heb je praktische vragen: hoe kan ik mijn naaste het beste helpen? En hoe zal de ziekte zich ontwikkelen?

Om je juist in die fase verder te helpen, organiseert het Expertisecentrum Dementie de Naastentraining.

1. Meld je aan

Meld jezelf aan via Mantelzorg Katwijk voor de naastentraining. Je kunt aangeven welke datum het beste uitkomt voor jou.

2. Contactmoment

Een collega van Expertisecentrum dementie neemt binnen drie werkdagen contact met je op. Dan maken jullie kennis en vertelt ze meer over de naastentraining.

3. Volg de training

Samen met de andere deelnemers volg je de naastentraining. De training is op locatie bij Topaz Zuydtwijk (Aaltje Noordewierlaan 50, 2324 KS Leiden).

Samen leren

Mantelzorg kan best zwaar zijn als je zorgt voor iemand met dementie. Met hoeveel liefde je het ook doet. Dan is het fijn om handvaten te krijgen hoe je hier mee om kan gaan.

Met de naastentraining geef je jezelf de kans om te leren omgaan met dementie.

“Toen ik van de naastentraining hoorde, moest ik best een drempel over om mij aan te melden. Achteraf ben ik zo blij dit gedaan te hebben. De praktische handvatten, een luisterend oor, maar vooral het ontmoeten van mensen, die in dezelfde situatie zitten, heeft mij veel goed gedaan!”

Wil jij leren omgaan met dementie? Meld je dan aan. Heb je nog vragen? De support van Mantelzorg Katwijk helpt je graag verder. Contact opnemen kan via support@ mantelzorgkatwijk.nl of te bellen naar 06 438 005 68.

Aanmelden
Samen met de Buddie van Herberg Thuis aan het genieten van een kop thee in Valkenburg (Zuid-Holland) - prettig thuiswonen

Over de training

Je krijgt een rugzak aan informatie tijdens de geheel verzorgde tweedaagse cursus. Je leert over dementie, het ziektebeeld en de perspectieven. Maar ook wat het met jou als naaste doet en welke hulp je kunt inschakelen. Zo kun je iets zekerder de toekomst tegemoet en met meer vertrouwen (een deel van) de mantelzorg op je nemen. Daarnaast ontmoet je mensen die voor dezelfde uitdagingen staan, wat door deelnemers als heel waardevol wordt ervaren.

Voor wie

De Naastentraining is bedoeld voor naasten van thuiswonende mensen met dementie, bijvoorbeeld hun kinderen of partner. In twee dagen maken professionals uit de zorgorganisaties van het expertisecentrum jou wegwijs in wat je kunt verwachten na de diagnose dementie.

De villa van Herberg Welgelegen in Valkenburg (Z-H), inspiratiebron van Herberg Thuis
Samen met de Buddie van Herberg Thuis aan het genieten van sjoelen in Valkenburg (Zuid-Holland) - prettig thuiswonen

Kosten

Ben je inwoner van gemeente Katwijk, Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag & Braassem, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Oegstgeest, Nieuwkoop, Noordwijk, Teylingen, Voorschoten of Zoeterwoude? Dankzij ondersteuning vanuit jouw gemeente en Zorg en Zekerheid is jouw eigen bijdrage voorlopig beperkt tot € 50,-. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers per training.

Mantelzorg Katwijk

Heb je nog vragen? Of wil je jouw persoonlijke situatie bespreken? Neem gerust contact op. De support van Mantelzorg Katwijk helpt je graag verder.

Contact