Omgaan met dementie

Vijfdaagse cursusweek

Beter Thuis met Dementie is een speciale cursusweek van vijf dagen, met overnachtingen. Deze cursus is bedoeld voor stellen waarvan één partner beginnende dementie heeft. Het programma bestaat uit twee delen: een ontspannen deel voor de partner met dementie en informatieve workshops voor de andere partner. Er is tijd voor ontspanning voor beiden. Je ontmoet lotgenoten en krijgt praktische tips van professionals en elkaar. Je verblijft met je partner in een eigen kamer met badkamer op een mooie locatie in de buurt.

1. Aanmelden

Meld jezelf en je partner aan via Mantelzorg Katwijk voor de cursusweek. Je kunt aangeven welke week het beste uitkomt voor jullie.

2. Contactmoment

Een collega van Expertisecentrum dementie neemt binnen drie werkdagen contact met je op. Dan maken jullie kennis en vertelt ze meer over de cursusweek.

3. Geniet van de week

Samen met je partner verblijf je vijf dagen op boerderij Rijnhoeve. Je beleeft deze week met maximaal 5 andere stellen, waarbij net als bij jullie recentelijk de diagnose dementie is gesteld.

Samen leren

Beter Thuis met Dementie is een speciale cursusweek met een programma over het omgaan met dementie. Deze vakantie beleef je met maximaal 5 andere stellen, waarbij net als bij jullie recentelijk de diagnose is gesteld.

Met deze cursusweek geef je jezelf en je partner de kans om samen te leren omgaan met dementie.

"In één woord: geweldig. De week is voorbij gevlogen. Het is heel leuk en leerzaam. Ik heb handvaten gekregen om thuis verder te leren. Gesprekken met een lach en een traan. Daarnaast was het lachen samen fijn, dat is zo'n goed medicijn."

Wil je samen met je partner gedurende 5 dagen met anderen leren omgaan met de nieuwe situatie? Meld je dan aan.

Heb je nog vragen? De support van Mantelzorg Katwijk helpt je graag verder. Contact opnemen kan via support@ mantelzorgkatwijk.nl of te bellen naar 06 438 005 68.

Aanmelden
Samen met de Buddie van Herberg Thuis aan het genieten van een kop thee in Valkenburg (Zuid-Holland) - prettig thuiswonen

Een cursusweek, hoe werkt dat?

Wanneer jouw partner de diagnose dementie krijgt, vraagt dat veel aanpassing van jullie allebei. Hoe jullie omgaan met de nieuwe situatie, heeft grote invloed op de kwaliteit van jullie leven. Tijdens deze cursus gaan deskundigen met jullie in gesprek over de uitdagingen van dementie. Hoe jullie daar mee om kunnen gaan, nu en in de toekomst. Het is een afwisselend programma waarin jullie kennis over de ziekte vergroten, leren over veranderingen in communicatie en omgang bij dementie, en adviezen krijgen over veiligheid en de ondersteuning van jouw partner. Ook kunnen jullie samen ontspannen en genieten van de mooie omgeving. Na deze cursus zijn jullie je bewust van wat nog wel kan en staan jullie samen sterker.

Kosten en locatie

Ben je inwoner van de Gemeente Katwijk? Dankzij subsidie van Zorg en Zekerheid en ondersteuning vanuit jouw gemeente is jouw eigen bijdrage voorlopig beperkt tot € 250,-per stel, voor de hele cursus inclusief consumpties, maaltijden en vier overnachtingen.

Je krijgt een fijne eigen kamer met eigen sanitair in boerderij Rijnhoeve. Je reist met eigen vervoer, er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein. Eventueel kunnen wij ook thuiszorg op locatie verlenen. Klik hier om boerderij Rijnhoeve te bekijken.

De villa van Herberg Welgelegen in Valkenburg (Z-H), inspiratiebron van Herberg Thuis

Doel

Als één van jullie de diagnose dementie krijgt, moeten jullie beiden sterk aanpassen. Jullie kunnen gevoelens van verdriet, rouw en onzekerheid ervaren over de toekomst. Ook kan er wederzijds onbegrip, ergernis of eenzaamheid ontstaan door verlies van contact met elkaar en anderen. Onderzoek toont aan dat deelnemers door wat ze tijdens deze workshops leren een betere kwaliteit van leven ervaren, waardoor de partner met dementie langer thuis kan blijven wonen.

Mantelzorg Katwijk

Heb je nog vragen? Of wil je jouw persoonlijke situatie bespreken? Neem gerust contact op. De support van Mantelzorg Katwijk helpt je graag verder.

Zo niet, nodigen we jullie van harte uit om jullie aan te melden!

Aanmelden