Een fietsmaatje voor jou

Op de fiets er tussenuit

Heb je een beperking of een tijdelijke blessure waardoor je niet meer zelfstandig kunt fietsen? Ben je onzeker op de fiets vanwege je leeftijd? Zou je graag samen met iemand willen fietsen? Dan is een fietsmaatje iets voor jou!

1. Meld je aan

Meld jezelf of iemand anders aan voor een fietsmaatje. De coördinator van Fietsmaatjes neemt binnen vijf werkdagen contact op voor een kennismaking en een proefrit.

2. In-take gesprek

Fietsmaatjes gaat met je praten om te kijken welke vrijwilliger het beste bij jouw situatie past. Na het intakegesprek gaat Fietsmaatjes op zoek naar een geschikte vrijwilliger.

3. Stap op de fiets

Fijn! Fietsmaatjes heeft een vrijwillger gevonden en jullie gematcht. De vrijwilliger belt je op om een eerste fietstocht met je te plannen.

Samen fietsen

Als mantelzorger moet je je vaak in bochten wringen. En dan nog past het niet altijd. Of je hebt de energie even niet. Begrijpelijk, want mantelzorg kan best zwaar zijn, met hoeveel liefde je het ook doet. En je zou ook best wat meer tijd en ruimte voor jezelf willen hebben.

Met een fietsmaatje geef je jezelf of een geliefde de kans om een paar uur erop uit te gaan.

"Samen op een duofiets langs de boulevard in Katwijk aan Zee. Of even langs de bollenvelden bij de Elsgeesterweg in Rijnsburg. Wat dacht je van langs de molen in Valkenburg? Het kan weer, met een Fietsmaatje van Stichting Fietsmaatjes!"

Wil jij of je naaste weer op de fiets stappen samen met een vrijwilliger? Meld je dan aan. Heb je nog vragen? De support van Mantelzorg Katwijk helpt je graag verder. Contact opnemen kan via support@ mantelzorgkatwijk.nl of te bellen naar 06 438 005 68.

Aanmelden
Samen met de Buddie van Herberg Thuis aan het genieten van een kop thee in Valkenburg (Zuid-Holland) - prettig thuiswonen

Fietsmaatjes, hoe werkt dat?

Bij Fietsmaatjes maken een vrijwilliger en een gast samen mooie fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Onze gasten kunnen niet meer alleen fietsen, maar met hun fietsmaatje kunnen ze samen op pad! Tijdens deze ritten hebben de fietsmaatjes gezellig contact, genieten ze van de omgeving en blijven ze gezond in beweging.

Fietsen met een vrijwilliger

Onze vrijwilligers zijn van alle leeftijden en genieten van beweging en het maken van persoonlijk contact. We streven ernaar om een goede match te vinden tussen vrijwilliger en gast. Samen maken zij fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning, waarbij de vrijwilliger stuurt en trapt. De gast kan meetrappen als hij of zij dat wil en daartoe in staat is. De fiets is zeer wendbaar en stabiel, veiligheid staat voorop. Kortom: samen lekker fietsen en genieten!

Jouw bijdrage als gast is € 3,00 per rit. Wij willen dat Fietsmaatjes voor iedereen toegankelijk is. Jouw gastbijdrage is bedoeld voor het dekken van kosten zoals reparaties, plannings en communicatie. Dankzij verschillende donaties kunnen we deze ritprijs laag houden.

De villa van Herberg Welgelegen in Valkenburg (Z-H), inspiratiebron van Herberg Thuis
Samen met de Buddie van Herberg Thuis aan het genieten van sjoelen in Valkenburg (Zuid-Holland) - prettig thuiswonen

Over Fietsmaatjes

Samen genieten op de fiets, dat gun je toch iedereen? Fietsmaatjes maakt dit voor iedereen mogelijk door vrijwilligers te koppelen aan gasten die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen maken ze heerlijke fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Zo kunnen ze genieten van onderlinge gesprekken, de omgeving en lekker in beweging zijn. Gezond en gezellig!

Mantelzorg Katwijk

Heb je nog vragen? Of wil je jouw persoonlijke situatie bespreken? Neem gerust contact op. De support van Mantelzorg Katwijk helpt je graag verder.

Zo niet, nodigen we je van harte uit om je aan te melden!

Aanmelden